Victorie la scor și spectacol, în Trivale!

FC Argeş – Petrolul Ploieşti 3-0(1-0).
Au marcat: Buhăescu(min.3), Năstăsie(min.48), Vasile Gheorghe(min.90+3)

FC Argeș a obținut joi seară o victorie foarte importantă pentru economia clasamentului. Echipa noastră a învins la scor de neprezentare Petrolul Ploiești, principala candidată la promovare în Liga I.
Alb-violeții au făcut un meci perfect din toate punctele de vedere și nu au dat nici o șansă adversarului care venise cu gânduri mari în Trivale. Piteștenii au deschis foarte repede scorul prin Buhăescu, care după ce a fost servit perfect de Năstăsie, l-a executat cu sânge rece pe Tordai. Argeșenii au avut șansa de a intra la cabine cu un avantaj de două goluri, însă Șerbănică nu l-a putut învinge pe gooal-keperul găzarilor din câţiva metri. Lupii galbeni au avut şi ei şansa egalării la şutul lui Ţigănaşu, de la 35 de metri, care a zguduit transversala, dar şi la lovitura de cap a lui Şaim care s-a dus peste poartă. Piteştenii au început perfect şi repriza secundă. Năstăsie a perforat pentru a doua oară plasa porţii lui Tordai în urma unei combinaţii cu Buhăescu care a făcut şah-mat defensiva visătoare a ploieştenilor. Play-makerul grupării din Trivale l-a executat pe portarul prahovenilor cu un şut, la colţul lung, la care acesta a fost doar simplu spectator. FC Argeş se putea desprinde decisiv pe tabela de marcaj, însă centralul George Vidican a „închis” ochii la un fault evident în careu al lui Ţigănaşu la Tofan. Petrolul a mai avut o tresărire de orgoliu pe finalul partidei, însă şutul lui Ştefănescu a trecut la o palmă peste vinclul porţii lui Ureche care în acest meci a fost imperial. Centralul partidei a arătat 3 minute de prelungiri iar când spectatorii piteşteni se pregăteau să-şi aplaude favoriţii şi să înceapă fiesta, mijlocaşul Vasile Gheorghe le-a mai dat o doză de adrenalină, reuşind să-i aducă la extaz după ce a transformat o lovitură liberă de la 18 m. La execuţia de manual a lui Vasile Gheorghe, Tordai nu a avut nici o reacţie, fiind nevoit doar să scoată mingea din plasă pentru a treia oară. Cu cele 3 puncte câştigate joi seară, FC Argeş a ajuns la cota 21 şi a urcat pe locul 2 în clasament. Victoria cu petroliştii este una de moral pentru piteşteni care se pregătesc acum pentru derbyul local cu CS Mioveni, partidă programată miercuri, 10 octombrie 2018, de la ora 19.30, pe stadionul Orăşenesc din Mioveni.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Ureche – Vişa, Turda, Hreniuc – Tofan, Panait, Raul Costin (cpt.), Şerbănică – Buleică (min.79 Oancea), Năstăsie (min.82 Gheorghe) – Buhăescu (min.66 Enceanu). Antrenor: Emil Săndoi

Petrolul: Tordai – Olaru, Cazan, Plămadă (min.55 Cruceru), Ţigănaşu – Chindriş (min.57 Tamuz), Ghinga – Lumu, Marinescu (cpt.), Ştefănescu – Tudor Şaim (min.75 Ţicu). Antrenor: Leo Grozavu.

Arbitri: George Rareş Vidican(Satu Mare), Raul Ghiciulescu(Lugoj), Doru Lucaciu(Cluj).
Arbitru de rezervă: Nicușor Flueran(Craiova).
Observatori: Victor Stănișteanu(Buzău), Alexandru Gherghe(Făgăraș).
Stadion: Nicolae Dobrin, spectatori 4.000

Cum s-au marcat golurile:

min.3: 1-0! Vasile Buhăescu îl învinge pe Tordai cu un şut de la 16 m, la colţul lung, după o combinaţie cu Năstăsie.

min.48:2-0! Năstăsie înscrie cu un şut din interiorul careului, după o combinaţie cu Buhăescu care a făcut şah-mat defensiva găzarilor!.

min.90+3: 3-0! Vasile Gheorghe execută perfect o lovitură liberă de la 17 m, iar balonul se duce în plasa porţii lui Tordai care nu are nici o reacţie!.