Victorie obţinută cu noroc!

FC ARGEŞ – OLIMPIA SATU MARE  2-1 (0-0).

FC Argeş a obţinut o victorie foarte importantă pentru economia clasamentului şi a reuşit să se îndepărteze de zona minată a clasamentului. Echipa noastră s-a impus, sâmbătă după amiază, cu 2-1 în confruntarea de pe propriul teren cu Olimpia Satu Mare şi s-a distanţat la opt puncte de ultimul loc retrogradabil, care este ocupat în acest moment de Pandurii Târgu Jiu.

Disputa cu sătmărenii a fost una destul de echilibrată cu ocazii de ambele părţi. Băieţii noştri au început foarte bine meciul şi în primele zece minute puteau deschide scorul. Contrar cursului jocului, Olimpia a avut şansa de a marca în urma unei lovituri de pedeapsă acordată foarte uşor de centralul Florin Miron. Atacantul ardelenilor, Robert Villand a plonjat în careu ca în bazin după ce a fost talonat de Bogdan Vişa. Centralul a indicat punctul cu var, însă Octavian Popescu a ghicit colţul pe care a bătut Ciprian Brata. După pauză, alb-violeţii au reuşit să deschidă scorul prin mijlocaşul Ionuţ Năstăsie, care a prins un şut de senzaţie de la marginea careului la care portarul Florin Muntean nu a avut nicio reacţie. Cu o jumătate de oră înainte de final, piteştenii şi-au dublat avantajul pe tabela de marcaj. Nou-intratul Alin Popa a finalizat o acţiune de pe stânga cu un şut plasat din interiorul careului la care gooalkeperul oaspeţilor a fost simplu spectator. Portarul Octavian Popescu a fost din nou îngerul păzitor pentru FC Argeş după ce a blocat şutul lui Cristi Munteanu din câţiva metri. Satu Mare a redus din handicap prin Dumitru Muntean, care a bătut perfect o lovitură liberă din marginea careului, mingea lovind transversala şi apoi a depăşit linia porţii. Ultimul sfert de oră a fost unul de infarct pentru piteşteni, care au scăpat ca prin urechile acului de primirea unui nou gol. Miholca a irosit două mari ocazii, iar FC Argeş a reuşit să bifeze al doilea succes din cele trei partide jucate sub comanda cuplului de interimari Eduard-Ciobanu.

 

 

Penalty inexistent dictat de Miron

Centralul Florin Miron a avut o manieră de arbitraj care i-a scos din sărite pe oficialii clubului din Trivale, dar şi pe stactatorii care au asistat la partidă. Cavalerul fluierului a dictat o lovitură de la 11 metri pentru oaspeţi la o cădere în careu a lui Villand. Reluările tv au arătat clar că contactul dintre fundaşul gazdelor Bogdan Vişa şi atacantul oaspeţilor a fost în afara suprafeţei de pedeapsă. Miron a avut o prestaţie destul de slabă pe toată durata meciului şi nu a sancţionat cu cartonaş galben tragerile de timp ale portarului Olimpiei căruia îi trebuiau aproape două minute să repună mingea în joc când aceasta ieşea în afara terenului. Cavalerul fluierului a prelungit meciul cu 6 minute, deşi îi arătase colegul său Iulian Mihai să arate doar 4 minute suplimentare!

FC ARGEŞ – OLIMPIA SATU MARE  2-1 (0-0)
Ionuţ Năstăsie 52′, Alin Popa 60′ / Dumitru Muntean 75′

FC Argeş: Oct. Popescu – Tofan (D. Oancea 59′), Cotigă, Vişa, Şerbănică – Andr. Panait, I. Şerban (A. Popa 46′), I. Năstăsie (Nilă 82′), Rob. Grecu – D. Andrei, Buhăescu.
Antrenor: Augustin Eduard.

Olimpia: Fl. Muntean – Fl. Achim, Hlinca, Cr. Munteanu, Bura – D. Muntean, Villand, Miholca, Brata – Jurj (Nemeş 83′), Lusamba. Antrenor: Zoltan Ritli.

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Piteşti – Argeş); Spectatori: 1.200; Arbitru: Florin Miron (Bucureşti); Asistenţi: Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) şi Marian Truţă (Băbeni).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.