Victorie prețioasă în Colentina!

Daco Getica București-FC Argeș 0-2(0-1)
A marcat: Năstăsie(min.13, min.59 pen.)

FC Argeș a obținut sâmbătă după-amiază a patra victorie din această ediție de campionat și s-a apropiat de podiumul ligii secunde. Echipa noastră s-a impus cu 2-0 în confruntarea din deplasare, cu Daco Getica București, la capătul unui joc foarte bun din punct de vedere tactic. Ambele goluri ale alb-violeților au fost marcate de căpitanul Ionuț Năstăsie.

Piteștenii au deschis scorul destul de repede în urma unei combinații la marginea careului advers, finalizată de Năstăsie cu un șut pe jos, la colțul lung. Argeșenii mai puteau marca încă o dată până la pauză prin Blejdea care a reluat spectaculos spre poarta gazdelor, însă șutul său nu a prins cadrul porții. După pauză, bucureștenii au avut o mare șansă de a restabili egalitatea, însă portarul Răzvan Ducan a scos din vinclu șutul lui Neacșu. Cu o jumătate de oră înainte de final, FC Argeș și-a dublat avantajul pe tabela de marcaj în urma unei faze fixe. Blejdea a fost agățat în careu de portarul gazdelor, centralul a dictat penalty, care a fost transformat de Năstăsie. Până la finalul partidei, piteștenii și-au mai creat și alte oportunități de a marca, cele mai mari prin Matiș și Buhăescu. În ultimul sfert de oră, Daco-Getica a evoluat în inferioritate după ce Gheorghe a văzut al doilea galben pentru un fault la jumătatea terenului. Nicolae Dică a apelat în acest meci și la serviciile lui Prepeliță care a evoluat în ultimele 20 de minute. Prin ceea ce a arătat în teren, experimentatul mijlocaș a demonstrat că este util echipei, limpezind jocul în linia mediană și alimentând cu mingi vârfurile echipei noastre. Următorul meci de campionat al echipei noastre este programat duminică, 15 septembrie, de la ora 15.30, pe propriul teren, cu Rapid București. FC Arges va evolua și miercuri, 11 septembrie, în turul IV al Cupei României, pe terenul Flacărei Horezu, formație de liga a treia.

Caseta tehnică:

Daco-Getica Bucureşti: Began – Neacşu(min.83 Alexe), Prodan, Puţaru, Voineag (min.34 Jica) – Stancu, Tudorică(cpt), Iani, Răducan(min.57 Mario Mihai) – Gheorghe, R. Stănescu.
Rezerve neutilizate: Gurău, Zanfir, Paraschiv, Dedu. Antrenor: Marius Baciu.

FC Argeş: Ducan – Tofan, Motroc, Şerbănică, Muşat – Şerban, Brînzan – Matiş, Năstăsie(cpt)(min.64 Nini Popescu), Blejdea(min.70 Prepeliţă) – Barbu(min.83 Buhăescu).
Rezerve neutilizate: T. Popescu, Oancea, Turda, Dănescu. Antrenor: Nicolae Dică.
Arbitri: Eduard Ioniţă(Galaţi), Alexandru Vişan(Galaţi), Doru Zanfir(Slatina).
Arbitru de rezervă: Vasile Buzea(Bucureşti)
Observatori: Bogdan Zanfirescu(Botoşani), Bogdan Gheorghiţă(Vaslui)

Cartonaşe galbene:
Tudorică, Răducan, Iani, Gheorghe, Prodan/ Brînzan
Cartonaşe roşii:
Liviu Gheorghe min.76

Cum s-au marcat golurile:
min.13: 0-1! Năstăsie deschide scorul cu un şut pe jos din interiorul careului în urma unei combinaţii cu Matiş.
min.59: 0-2! Năstăsie transformă lovitura de la 11 m scoasă de Blejdea şi majorează diferenţa pe tabelă.