Viorel Tudose: ”Cine vrea performanță la Pitești este binevenit, cine vrea doar banii, poate pleca!”

La meciul de vineri seară, cu Gaz Metan Mediaș, pierdut de FC Argeș cu 2-0, a asistat și Viorel Tudose, patronul Getica 95, unul dintre cei mai importanți traderi din domeniul energiei pe piața concurențială. Deși FC Argeș nu a avut un start reușit de campionat, sponsorul principal al grupării din Trivale, are încredere în acest proiect fotbalistic și consideră că împreună cu Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș, poate readuce Piteștiul în elita fotbalului românesc.

”Am văzut fotbaliști care la 2-0 zâmbeau pe teren…”

Viorel Tudose s-a arătat dezamăgit de atitudinea jucătorilor: ”Este nevoie de răbdare pentru că suntem o echipă nou promovată. Pe mine altceva m-a deranjat la meciul cu Mediaș: atitudinea jucătorilor, atitudinea staff-ului. Am văzut jucători care la 2-0 zâmbeau…. Mi se pare anormal ca atunci când cineva, o entitate, îți oferă posibilitatea să joci acolo, tu să ai un asemenea comportament… Suntem oameni care susținem această echipă. Ne-am adunat aici cu un proiect, gândim la fel. Sperăm să reușim să ne ridicăm cât de cât la performanțele anterioare ale FC Argeșului, dar vă spun sincer, ceea ce am văzut astăzi, la Mediaș, pe mine mă deranjează. Toți suntem oameni, toți greșim, avem zile mai proaste, mai bune, dar atitudinea unora dintre jucători și a staff-ului m-a dezamăgit total”.

Așteaptă explicații de la staff-ul tehnic

Sponsorul principal al echipei FC Argeș așteaptă explicații de la antrenorul Ionuț Badea în privința achizițiilor făcute până acum: ”Nici nu vreau să vorbesc de arbitraj. Am văzut interviul lui Ionuț Badea de după meci în care a spus că vrea transferuri. Ok, dar piesele astea de bază pe care tu ți le-ai ales, 5 piese, tu le-ai vrut… El i-a spus președintelui Cristi Gentea că îl vrea pe ăsta, pe ăsta și pe ăsta… De 3-4 ani de zile nu m-a mai interesat fenomenul fotbal decât acum prin această colaborare cu Cristi Gentea care este un tip extraordinar. Vrea să reînvie spiritul Piteștiului. Ok, pentru spiritul Piteștiului, mă bag și eu!. Sunt de acord cu tine, mergem împreună să realizăm ceva. Dar modul în care spui că vrei 5 jucători… Iau un jucător, un portar care a fost rezervă pe la Mediaș , pe la Sfântu Gheorghe, îi dau salariu de portar numărul 1 și el, după 30 de minute, în prima etapă, mi se accidentează voit sau nevoit…Acum vreau alți jucători. Noi avem un buget aici…Am adus 4-5 nume și am consumat 10-12 procente din acest buget. Ce facem?”.

”M-am alăturat acestui proiect pentru că este unul sănătos”

Patronul Getica 95 își dorește să facă din FC Argeș o echipă de top a fotbalului românesc: ”Domnul Gentea este un tip care vrea să facă ceva pentru Pitești. Colaborarea noastră o gândim pe termen lung. Un club pe acțiuni, un club puternic, în care să fie cât mai mulți oameni potenți din punct de vedere financiar, cu participarea administrației locale prin crearea unui stadion la nivel de Europa League. Construirea unui stadion este imperativ necesară la Pitești pentru dezvoltarea acestui proiect. Dânsul se implică foarte mult. Trebuie să avem și rezultate și să găsim soluțiile adecvate împreună ca să ridicăm această echipă la nivelul care a fost. Sper ca oamenii de business să înțeleagă că au un liant care se numește Cristi Gentea și sper ca acest liant să reușească să-i strângă în jurul clubului. Eu, deși nu sunt piteștean, m-am alăturat acestui proiect, pentru că este unul sănătos!. Sper să reușim să facem ceva deosebit la Pitești”.

Discuții cu staff-ul și jucătorii

Viorel Tudose a transmis un ultimatum pentru jucătorii alb-violeți: ”Trebuie să scoatem echipa din mediocritatea din care se află acum, pentru că ne place sau nu, suntem ca tot fotbalul românesc. Voi avea o discuție în această săptămână cu staff-ul și jucătorii. Cine vrea să rămână la Pitești, să facă performanță, este binevenit în acest proiect. Cine are de gând doar să încaseze banii, eu îmi asum riscul de a plăti câteva rezilieri, dar nu mai au ce căuta aici!”. 

”Nimeni nu este de neînlocuit!”

Patronul firmei Getica 95 anunță schimbări în cadrul clubului în perioada imediat următoare: ”Nu trebuie să facem un capăt de țară din această înfrângere!. Câteodată, ca să câștigi războaie, trebuie să pierzi bătălii, însă modul în care le pierzi, trebuie să fie unul bărbătesc!. Ce fel de cap de familie ești tu, fotbalistul x, când tu ai atitudinea aia pe teren?. Mesajul meu pentru suporteri este să avem răbdare. Jucătorii, mulți dintre ei, sunt debutanți în prima ligă. Suporterii trebuie să înțeleagă că fotbaliștii care vor reprezenta FC Argeș vor trebui să aibă atitudine, să aibă caracter. Din perioada următoare, la FC Argeș nu vor mai sosi fotbaliști pe care și-i doresc unii sau alții. Prefer caractere în dauna unor fotbaliști care sunt nume!. Lângă FC Argeș vor mai veni și alte foste glorii. Nu este nimeni de neînlocuit în momentul acesta, nici dintre membrii staff-ului, nici dintre jucători. Ideea este să facem echipă și să găsim soluții de a ieși din această situație. Nu este o situație atât de gravă, dar nu este nici bună. Nu putem să ne mințim și să spunem că este ok!. Sper ca jucătorii să înțeleagă că reprezintă un club care l-a dat țării pe marele Dobrin și să aibă altă atitudine de acum încolo”.