Vor să învingă liderul!

FC Argeş – Turris Turnu Măgurele, sâmbătă, ora 12

La finalul acestei săptămâni, FC Argeş va disputa o nouă etapă de campionat. Echipa noastră va întâlni sâmbătă, de la ora 12, pe propriul teren, pe Turris Turnu Măgurele, liderul ligii secunde. Misiunea alb-violeţilor se anunţă una foarte grea având în vedere adversarul pe care îl vor avea în faţă.

Nou-promovata Turris Turnu Măgurele este o nucă extrem de tare în această ediţie de campionat, trupa pregătită de Erik Lincar având un bilanţ de 7 victorii, 1 egal şi 22 de puncte acumulate. În cele 8 runde disputate până acum, argeşenii au strâns 13 puncte şi ocupă locul 7 al clasamentului. Nicolae Dică, antrenorul echipei noastre, este conştient de dificultatea acestei partide şi le cere elevilor săi concentrare maximă. „Ne aşteaptă o partidă grea, jucăm împotriva liderului, un adversar foarte bun, cu jucători experimentaţi. Trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere, trebuie să dăm totul pe teren şi să facem un meci perfect ca să reuşim să scoatem un rezultat pozitiv. Am jucat un amical cu Turris în perioada de pregătire şi pot spune că nu s-au schimbat foarte multe la ei. Au mai adus câţiva jucători de valoare. Este o echipă bună de contraatac, cu jucători de viteză, mă refer la Ciobanu, Voicu, Radu, foarte buni la fazele fixe. Turris este o echipă agresivă. Dar am încredere în toţi jucătorii, sper să facem un joc foarte bun. Nu pot conta pe tot lotul, Prepeliţă, Muşat, Kevin sunt accidentaţi. Atmosfera este bună, le vorbesc mereu jucătorilor mei despre încredere şi curaj. Să nu uităm că am avut şi meciuri bune în acest campionat, cum a fost cel precedent, de la Concordia Chiajna, unde am remizat 1-1. Am avut o posesie bună, elevii mei au arătat că pot, dar le trebuie timp pentru a creşte”.

#”Să fim susţinuţi şi în momentele grele”

Principalul argeşenilor a precizat încă o dată că este nevoie de timp pentru a forma o echipă competitivă: „Am obiectiv să duc echipa în prima ligă în următorii trei ani, sper să se întâmple cât mai repede. Aştept foarte mult de la jucători, ştiu ce pot, eu sunt mai exigent şi nu mă mulţumesc cu puţinul!. Sper să facem o echipă competitivă, să avem rezultate pozitive şi să reuşim să aducem în iarnă jucători cu experienţă. Am observat că suporterii sunt lângă echipă, mi-aş dori să ne susţină şi atunci când avem rezultate mai puţin plăcute, atunci se văd caracterele oamenilor, în momentele grele. Când ai rezultate te pupă toată lumea. Când ţi-e rău, toţi se grăbesc să-ţi dea în cap şi să te pună la pământ. Vor mai fi sincope pentru că tinerii au oscilaţii în evoluţie. Fac 2-3 meciuri bune, dar pot veni şi 2 meciuri în care să nu îi recunoşti”, a spus Nicolae Dică la conferinţa de presă premergătoare partidei de sâmbătă cu Turris.