Liderul învins la Pitești!

FC Argeș – Turris Turnu Măgurele 3-2(1-1).
Au marcat: Buhăescu(min.17 pen, min.65 pen), Motroc(min.90+1) / Silviu Negruț(min.6), Silviu Pană(min.88).

FC Argeș s-a apropiat la 3 puncte de locul 2 al clasamentului ocupat de UTA Arad după victoria de sâmbătă după-amiază, de pe propriul teren, cu Turris Turnu Măgurele, liderul ligii secunde, care în cele opt etape disputate din acest tur de campionat nu cunoscuse gustul amar al înfrângerii. Foto: Gabriela Neacșu

Echipa noastră s-a impus cu 3-2 la capătul unui meci interzis cardiacilor. Oaspeții au deschis primii scorul după doar șase minute prin Silviu Negruț care a profitat de o eroare colectivă a defensivei piteștene și a trimis cu capul în plasă din centrarea lui Mitrea. Bucuria teleormănenilor nu a durat mult timp pentru că FC Argeș a restabilit egalitatea prin Buhăescu care a transformat penalty-ul scos de Blejdea. Până la finalul primului mitan, ambele echipe și-au mai trecut în cont câte o mare ocazie de gol, argeșenii prin Blejdea, iar teleormănenii prin Negruț. După revenirea de la cabine, FC Argeș a încercat desprinderea pe tabela de marcaj și a jucat mult mai curajos ca în primul mitan, crescând treptat presiunea pusă pe adversar. Insistențele piteștenilor s-au concretizat și pe tabela de marcaj la jumătatea celui de-al doilea mitan. Grecu a scos o lovitură de pedeapsă care a fost transformată de Buhăescu, vârful argeșean realizând astfel dubla. După primirea golului, Turris nu a depus armele și a încercat să restabilească egalitatea. Cu trei minute înainte de finalul timpului regulamentar, Silviu Pană a restabilit egalitatea cu o lovitură de cap din centrarea lui Pațurcă și se părea că zarurile au fost aruncate iar meciul se va îndrepta spre o remiză. Piteștenii au crezut în șansa lor până la final iar Zeița Fortuna i-a surâs lui Vlad Motroc în primul minut al prelungirilor. Fundașul echipei noastre și-a pus în valoare talia pe care o are, s-a desprins din marcajul adversarului și a trimis cu capul în plasă centrarea lui Șerban, deviată de Buhăescu. Scor final 3-2, rezultat în urma căruia FC Argeș urcă pe locul 6 al ierarhiei, cu cele 16 puncte acumulate, în aceste 9 etape. Piteștenii sunt la doar trei lungimi în spatele celor de la UTA Arad care se situează pe locul 2, poziție promovabilă în Liga I. Echipa noastră așteaptă cu un moral bun meciul din runda viitoare, din deplasare, cu ASU Poli Timișoara, partidă programată sâmbătă, 5 octombrie, de la ora 14.

Caseta tehnică:
FC Argeş: Agachi – Dănescu, Motroc, Şerbănică, Tofan – Brînzan(min.70 Oancea), Panait, Şerban, R. Grecu(min.75 Cătălin Barbu) – Blejdea(min.46 Alexe), Buhăescu(cpt). Rezerve neutilizate: Ducan, Nini Popescu, Matiş, Turda. Antrenor: Nicolae Dică.
Turris Turnu Măgurele: Rus – Călinţaru, Pîrvulescu, Savin(min.69 Paţurcă), Mitrea – Matei(cpt), S. Pană, Haită, Negruţ – Voicu(min.58 Florin Radu), Ciobanu(min.66 Buleică). Rezerve neutilizate: Duţu, Moise, Turkovic, Sălcianu. Antrenor: Erik Lincar.
Arbitru: Andrei Antonie(Bucureşti)
Arbitri asistenţi: Laszlo Imre Bucsi(Sfântu Gheorghe), Florin Pucheanu(Ulmi).
Arbitru de rezervă: Marius Chiţu(Târgovişte).
Observatori: Ion Olteanu(Bucureşti), Viorel Leşeanu(Giurgiu).
Stadion: Nicolae Dobrin

Cum s-au marcat golurile:
min.6: 0-1! Mitrea centrează în careu iar Negruţ trimite cu capul în plasă din 6 m.
min.17: 1-1! Buhăescu transformă lovitura de la 11 m scoasă de Blejdea şi restabileşte egalitatea.
min.65: 2-1! Buhăescu înscrie de la punctul cu var iar FC Argeş trece în avantaj.
min.88: 2-2! Silviu Pană trimite cu capul în plasă din centrarea lui Paţurcă şi restabileşte egalitatea.
min.90+1: 3-2! Şerban execută în careu o lovitură liberă, Buhăescu deviază cu capul, Rus respinge în faţă, iar Motroc se înalţă peste toată defensiva oaspeţilor şi trimite cu capul în plasă!.