Zicu: “Plecăm doar cu un punct”

La finalul jocului de luni seară cu FC Argeş, terminat la egalitate, 2-2, Ianis Zicu, antrenorul celor de la Farul Constanţa, era destul de supărat de rezultatul final. Tehnicianul constănţenilor consideră că dacă elevii săi erau mai atenţi în defensivă, echipa sa pleca cu toate punctele din Trivale.
Zicu şi-a felicitat jucătorii pentru atitudinea din repriza a doua: “A fost o partidă frumoasă care a început mai puţin bine pentru noi, cu o lovitură de la 11 m pentru adversar. Este inadmisibil să dăm şansa adversarului ca în secunda 30 să ajungă atât de uşor în acea ipostază. După ce Argeşul a deschis scorul am avut reacţie, am reuşit să punem probleme. Am marcat şi un gol, dar a fost ofside. A doua repriză lucrurile s-au schimbat. Am fost mult mai agresivi în momentul construcţiei şi am reuşit să punem presiune pe adversar. Din păcate, am primit un gol după patru erori ale jucătorilor mei. O minge care era simplă şi putea să o prindă şi Vlad la un moment dat… I-am băgat în joc. Meritam să câştigăm ţinând cont de repriza a doua. Argeşul era la pământ, din punct de vedere fizic. Plecăm doar cu un punct. Din păcate nu reuşim să câştigăm în deplasare, dar este bine că nu am pierdut. Am jucat cu o echipă de tradiţie, cu un obiectiv măreţ, acela de a promova în acest campionat. Băieţii au dat dovadă de personalitate în momentul în care au fost conduşi şi cred că lucrurile bune se văd la această echipă”.

# „Greşelile apar din prea multă dorinţă”

Tehnicianul marinarilor a încercat la conferinţa de presă de după meci să explice cauza erorilor din defensiva echipei sale: „Aceste greşeli sunt marile probleme la liga a doua. Apar din prea multă dorinţă şi din faptul că jucătorii nu sunt lucizi. Trebuie să simplifice jocul în anumite momente, să fie mult mai concentraţi pe ceea ce trebuie să facă şi să ia prima decizie pe care o au în gând, nu să se gândească la mai multe decizii pentru că atunci intervine nesiguranţa şi apar aceste greşeli. Argeşul este o echipă foarte periculoasă la fazele fixe. În prima repriză au fost periculoşi pentru că venea Nini Popescu în zona stângă şi făceao superioritate la fundaşul nostru dreapta. Noi nu ne-am sincronizat foarte bine şi nu am reuşit să închidem această zonă. Ei au avut foarte multe situaţii în partea aceasta de unde au venit cu centrări. Şi golul marcat a fost tot pe o nesincronizare”.