FC Argeș a început pregătirea pentru noul sezon

După o vacanță de trei săptămâni, FC Argeș a început luni seară pregătirea pentru noul sezon competițional. La primul antrenament care a fost unul de reacomodare la efort, sub comanda antrenorilor Andrei Prepeliță și Mihăiță Ianovschi au fost prezenți 17 jucători.
Singurele noutăți la reunirea lotului au fost fundașul Andrei Pițian(25 ani) și mijlocașul Denis Dumitrașcu(26 ani), fotbaliști care în sezonul trecut au evoluat la Chindia Târgoviște. Cei doi au semnat cu FC Argeș pe două sezoane, cu drept de prelungire. În afară de Pițian și Dumitrașcu, la primul antrenament au mai fost prezenți și trei juniori de perspectivă care în sezonul trecut au evoluat la formații de liga a doua: Theodor Șerban Butoiu (19 ani, atacant, Concordia Chiajna), Tiberiu Mihai Coman (19 ani, atacant, CS Mioveni) și Claudiu Constantin Moisie(21 ani, mijlocaș, Pandurii Târgu Jiu). Cei trei jucători sub vârstă au semnat cu FC Argeș contracte pe trei sezoane, cu drept de prelungire.
S-a renunțat la 12 jucători
În noua ediție de campionat, FC Argeș nu se va mai baza pe 12 jucători care au făcut parte din lotul din sezonul trecut, majoritatea dintre ei aflați la final de contract, alții fiind nevoiți să se întoarcă la cluburile de care aparțin după ce le-au expirat împrumuturile. Conducerea clubului nostru este în discuții avansate cu mai mulți jucători români și străini pentru completarea lotului, aceștia urmând a fi anunțați pe site-ul oficial și pe pagina de facebook a clubului după semnarea contractelor.
Pițian și Dumitrașcu vor să confirme
Andrei Pițian și Denis Dumitrașcu își doresc evoluții cât mai bune în tricoul alb-violet și să confirme așteptările celor care au avut încredere în ei. Ambii sunt convinși că au făcut o alegere bună lăsând Chindia și venind la Pitești. Cei doi nou-veniți sunt convinși că FC Argeș va fi una dintre echipele care se va lupta cu șanse reale pentru intrarea în play-off.
Cantonament în Austria
Oficialii echipei noastre au stabilit și programul de pregătire al echipei. Alb-violeții vor efectua marți vizita medicală, după care vor urma unsprezece zile de antrenamente pe plan local. Piteștenii au programat în această această vară și un stagiu de pregătire centralizată în Austria. Locația aleasă de echipa din Trivale este localitatea Vorau, din Regiunea Joglland – Waldheimat. Fotbaliștii vor fi cantonați la hotelul Kutscherwirt, locație de trei stele care oferă condiții foarte bune de cazare, masă și refacere după efort. Plecarea în cantonamentul din Austria este programată pe 28 iunie, unde se va sta până pe 9 iulie.
Amicale cu NS Mura, SKN Polten, Steaua Roșie Belgrad și FC Slovacko
În stagiul de pregătire centralizată de la Vorau, echipa noastră va susține și patru meciuri amicale. Primul test va fi în data de 30 iunie cu NS Mura, campioana Sloveniei, al doilea, pe 3 iulie, cu SKN Polten, formație care a retrogradat în această vară din prima ligă austriacă, iar al treilea, pe 5 iulie, cu Steaua Roșie Belgrad, campioana Serbiei. Ultimul joc de verificare este programat pe 8 iulie, adversar fiind FC Slovacko, ocupanta locului 4 din Cehia. Piteștenii vor reveni din Austria pe 9 iulie, urmând ca jucătorii să primească două zile libere pentru a sta cu familiile. Campionatul Ligii 1 este programat să înceapă în weekendul 16-18 iulie, tragerea la sorți a programului urmând a avea loc după 1 iulie.

Lotul prezent la reunire:
Alexandru Greab, Flavius Croitoru, George Micle, Andrei Tofan, Grigore Turda, Deian Boldor, Nicolae Mușat, Ionuț Șerban, Georgian Honciu, Cătălin Barbu, Alexandru Ișfan, Denis Dumitrașcu, Andrei Pițian, Theodor Butoiu, Tiberiu Mihai Coman, Claudiu Moisie.
Absenți motivați: Antun Palic, Ruan Teles, David Meza Colli.
Jucătorii care nu vor mai continua cu FC Argeș: Alexander Maes, Andrei Mirică, Pablo de Lucas, Sergio Marakis, Stephan Drăghici, Ndiaye Mediop, Robert Grecu, Sylvain Deslandes, Alin Popa, Luka Maric, Ionuț Năstăsie și Cephas Malele.
Programul de pregătire al echipei FC Argeș:
15 iunie / vizita medicală (Pitești)
16 – 27 iunie / antrenamente pe plan local
28 iunie – 9 iulie / cantonament Vorau(Austria)
30 iunie / amical NS Mura(Locul 1 Slovenia) – FC Argeș
3 iulie / amical SKN Polten(L2 Austria) – FC Argeș
5 iulie / amical Steaua Roșie Belgrad (Locul 1 Serbia) – FC Argeș
8 iulie / amical FC Slovacko(Locul 4 Cehia) – FC Argeș