225 de persoane pot fi prezente la meciurile de fotbal

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, a făcut astăzi noi precizări referitoare la reluarea meciurilor de fotbal din Liga I și Liga 2.
Reprezentantul guvernului a spus câte persoane pot fi prezente pe stadion la un meci de fotbal: ”La un meci de fotbal după reluarea competiţiilor întrerupte de pandemia de coronavirus nu pot participa mai mult de 225 de persoane în total, incluzând, fotbalişti, tehnicieni, jurnalişti, personal administrativ etc, cu acces împărţit în trei zone ale stadionului”.

#Testări COVID-19 din 14 în 14 zile

Ionuţ Stroe a precizat că testările COVID-19 vor fi efectuate și pe perioada desfășurării competițiilor: „Testarea înainte de competiţie se face cu două, trei zile înainte de primul meci, nu numai pentru fotbalişti, ci şi pentru arbitri, pentru delegaţi, pentru oficialii antidoping care vor veni să testeze jucătorii. În plus faţă de această testare, din 14 în 14 zile, testarea va fi repetată. Vor fi stabilite mai multe zone de acces în stadioane, pentru că trebuie să protejăm categoriile de participanţi. Zona 1 va fi zona interioară stadionului, terenul de joc şi vestiarele, unde sunt fotbaliştii, unde sunt 4-5 fororeporteri, unde sunt cei din staff-ul tehnic, unde sunt cei care participă direct la evenimentul sportiv. Zona 2, zona tribunelor, va cuprinde sectoarele şi scările de acces, spaţiile administrative, zona mass-media şi va mai fi o zonă exterioară, unde vor sta cei care vor fi în afara stadionului, carele de reportaj, zona administrativă, autocare, pază. În zona 1 vor fi 80 de persoane, zona 2, 85 de persoane, zona 3, maximum 60 de persoane”.

#Ședințele tehnice și declarațiile de după meci, doar în spații deschise

Ministrul Tineretului și Sportului a adus lămuriri și în privința ședințelor tehnice de dinaintea partidelor, dar și despre modul în care vor putea fi date obișnuitele declarații de după meci date de antrenori și jucători: ”Nu sunt recomandate acele şedinţe tehnic-tactice în vestiar, care practic adună foarte mulţi participanţi, este de preferat ca acestea să se desfăşoare în spaţii deschise. Pentru presă, declaraţiile după meciuri vor fi oferite în special deţinătorilor de drepturi, flash-interviuri, şi celelalte în regim individual”.

#Răspunderea cade pe cluburi

Șeful sportului românesc a precizat că a fost acordată permisiunea cluburilor de fotbal să renunţe la cantonamente, dar pe răspunderea lor. „Antrenamentele în grup la sporturile de echipă precum fotbalul… Recomandarea nostră a fost să se facă în regim de cantonament, în regim de izolare, cu testare, cu un calendar bine descris acolo, în ordinul anterior. În acest ordin am specificat foarte clar faptul că, în condiţiile în care cluburile decid să renunţe la acest regim de cantonament, atunci o vor face asumându-şi răspunderea, o vor face sub semnătură, în condiţiile legii, pentru că există o lege care reglementează foarte bine acest lucru şi asumând că sănătatea sportivilor, a fotbaliştilor este protejată. Practic ei îşi asumă responsabilitatea pentru sănătatea sportivilor, pot elabora un regulament intern apropo de modul cum vor ieşi, cum se vor comporta, cum se vor izola la domiciliu, pentru că înţeleg că îşi doresc vizite la familii, cum vor controla toate activităţile fotbaliştilor, astfel încât sănătatea lor să fie protejată, inclusiv testarea. Dacă cineva dă drumul acestor sportivi acasă şi apoi revin la antrenament, evident că riscul de infectare creşte semnificativ. Nu trebuie să o spun eu, au spus-o medicii şi am lămurit acest lucru”, a spus Stroe.

Redirecționează 3,5% din impozitul deja plătit de tine

 

 

This will close in 10 seconds