Al treilea transfer al Argeşului

Echipa noastră a ajuns la un acord cu un tânăr jucător de perspectivă

A fost dorit cu insistenţă de antrenorul Ionuţ Badea

Campionii FC Argeş a perfectat, joi, al treilea transfer din acest an. După fundaşul central francez de origine cameruneză Sylvain Boris Nabil Deslandes (22 de ani) şi atacantul bosniac Nedo Turkovic (30 de ani), trupa piteşteană a semnat un contract şi cu mijlocaşul Andrei Mirică (18 ani), ultima dată fost la Sportul Snagov.
Dacă echipa e de duminica trecută în cantonament în Turcia şi pregăteşte promovarea în Liga 1, la Piteşti, conducătorii rămaşi în ţară ai clubului Campionii FC Argeş au reuşit, astăzi, un nou transfer. Directorul executiv Bogdan Stoica s-a întâlnit cu Andrei Mirică, un mijlocaş care în prima parte a sezonului a evoluat pentru Sportul Snagov, şi a obţinut semnătura jucătorului până la finalul acestei ediţii de campionat.

Mirică, născut pe 13 martie 2001, a jucat la echipa din Snagov în 14 meciuri, în 10 ca titular, totalizând 862 de minute pe teren în Liga 2. Cu Argeşul, mijlocaşul a semnat un contract pe patru luni, iar dacă ”va confirma aşteptările, înţelegerea dintre cele două părţi va fi prelungită”.

FC Argeş a realizat joi după amiază cel de-al treilea transfer din această iarnă. Echipa noastră a ajuns la un acord până la finalul acestei ediţii de campionat cu mijlocaşul Andrei Mirică, un tânăr jucător de perspectivă.

În prima parte a acestui sezon competiţional, fotbalistul în vârstă de aproape 19 ani, a evoluat la Sportul Snagov, colega de serie a piteştenilor. Mirică a îmbrăcat tricoul ilfovenilor în 14 partide, în 10 fiind titular, iar în 4 rezervă.
Tânărul jucător a început fotbalul la vârsta de 6 ani la Dinamo Bucureşti, club la care a evoluat până în 2014. Până la terminarea junioratului a mai trecut pe la Regal Sport şi FC Voluntari. Prima experienţă la seniori s-a consemnat în sezonul 2017-2018, la FC Voluntari 2, satelitul grupării de Liga I, care activează în liga a treia. Aici, Mirică a reuşit să înscrie şi 2 goluri. În ediţia de campionat 2018-2019, Andrei a jucat tot în eşalonul al treilea, dar pentru CNS Cetate Deva, pentru care a marcat 1 gol. Înainte de începerea acestei ediţii de campionat, Mirică s-a transferat la Sportul Snagov, formaţie care se confruntă cu mari probleme financiare. Instabilitatea de la gruparea ilfoveană l-a determinat pe Andrei Mirică să dea curs unei noi provocări, semnând cu echipa noastră pe 4 luni.
Tânărul mijlocaş a fost dorit cu insistenţă de antrenorul Ionuţ Badea care are mare încredere în potenţialul acestuia, iar dacă Andrei va confirma aşteptările, înţelegerea dintre cele două părţi va fi prelungită.
Mirică este al treilea jucător adus în această iarnă de echipa noastră, cu alb-violeţii mai semnând fundaşul central francez, Sylvain Deslandes şi atacantul bosniac, Nedo Turkovic.

Clubul FC Argeş îi transmite lui Andrei Mirică tradiţionalul „Bine ai venit!” şi îi doreşte evoluţii cât mai bune în tricoul alb-violet.

CV Andrei Mirică:
Data naşterii: 13 martie 2001
Locul naşterii: Bucureşti
Post: mijlocaş central/stânga
2008-2014 FC Dinamo Bucureşti (juniori)
2014-2015 Regal Sport (juniori)
2015-2017 FC Voluntari (juniori)
2017-2018 FC Voluntari 2 (Liga 3 – 2 goluri)
2018-2019 CNS Cetate Deva (Liga 3 – 1 gol)
2019- Sportul Snagov”