Alb-violeții au făcut testul COVID-19

După o pauză forțată de aproape două luni cauzată de pandemia de COVID-19 care a lovit tot sportul mondial, fotbaliștii de la FC Argeș s-au reunit în această dimineață pentru a putea începe antrenamentele pentru play-off-ul campionatului în care se va juca cu promovarea pe masă.

Jucătorii pregătiți de Ionuț Badea au efectuat în această dimineață primul test de coronavirus din cele trei obligatorii pe perioada stagiului de pregătire centralizată, conform protocolului emis de Ministerul Sănătății pentru reluarea antrenamentelor. După efectuarea testului, alb-violeții au intrat în cantonament pentru două săptămâni la un hotel din Pitești. Argeșenii vor aștepta rezultatele testului COVID-19, după care vor da startul pregătirii la stadionul Nicolae Dobrin. Pentru început, elevii lui Ionuț Badea se vor antrena în grupuri de câte 4, urmând ca după aceea să se pregătească normal. Conform protocolului emis de Ministerul Sănătății, piteștenii vor mai repeta testul de coronavirus în ziua a 7-a și a 14-a a perioadei de pregătire centralizată.

#Sezonul se încheie cu un play-off cu 6 echipe

În play-off, vor juca primele șase clasate din liga secundă, într-o singură manșă, echipele urmând să intre cu punctele înjumătățite: UTA Arad(25 p), CS Mioveni(20 p), Turris Turnu Măgurele(20 p), FC Argeș, Petrolul Ploiești și Rapid București câte 19 puncte fiecare. Play-off-ul este programat să înceapă pe 4 iulie, urmând ca UTA, CS Mioveni și Turris Turnu Măgurele să dispute 3 meciuri acasă și 2 în deplasare, în timp ce FC Argeș, Petrolul și Rapid să joace 2 meciuri acasă și 3 în deplasare. 4, 11, 18, 25 iulie și 1 august sunt datele celor cinci runde care se vor juca în acest play-off, în timp barajul pentru promovarea în Liga I a fost programat pentru data de 5 august. Ordinea meciurilor din play-off urmează să fie stabilită în scurt timp de Federația Română de Fotbal.

#Stoica: ”Contează mai puțin locul de pe care promovezi”

Bogdan Stoica, directorul executiv al clubului FC Argeș, a spus că testarea a decurs foarte bine: ”Încă de joi seară fotbaliștii care nu sunt din Pitești s-au reunit la hotelul la care facem cantonamentul, iar în această dimineață au făcut primul test de coronavirus. Vineri seară sau cel târziu sâmbătă dimineață, vom primi rezultatele testului, iar dacă totul va fi ok, vom începe antrenamentele în grupuri de câte 4 persoane, așa cum cere protocolul emis de Ministerul Sănătății. Acest sistem cu play-off este cel mai bun pentru noi. Lupta pentru promovare se anunță foarte strânsă, chiar dacă UTA are un avans de puncte față de celelalte competitoare. Poate fi o favorită, dar nu o favorită certă!. Obiectivul nostru este promovarea în Liga I. Contează mai puțin locul de pe care promovezi. Vom face tot posibilul să ajungem acolo unde ne este locul. Atuul nostru în această bătălie este dorința foarte mare a jucătorilor de a reuși promovarea. Și pentru mine, ca și conducător, ar fi o mare performanță!. Promovarea este lucrul cel mai important pe care îl așteaptă suporterii și toată suflarea fotbalistică piteșteană”.

#Badea: ”Vom găsi motivația necesară să revenim în Liga I”

Ionuț Badea, antrenorul grupării din Trivale, este optimist în privința șanselor echipei sale de a reveni pe prima scenă fotbalistică a țării: ”Practic avem șase săptămâni de pregătire înainte de reînceperea competiției. Este un alt campionat, comprimat atât ca timp, cât și ca valoare. Avem 5 finale de disputat și vreau să le câștigăm pe toate, dacă se va putea. Obiectivul nostru este promovarea în Liga I. Strategia pe care o vom face va fi să fim ancorați în acest obiectiv. Sunt sigur că vom găsi motivația necesară de a reveni în Liga I. Pauza dintre sezoane este de doar o săptămână și sper ca și FC Argeș să fie printre echipele care în sezonul viitor vor lua startul în Liga I”.