Derby pentru supremaţie!

FC Argeş – Chindia Târgovişte, vineri, ora 17.30

FC Argeş se pregăteşte pentru cel mai important meci din acest început de retur de campionat. Echipa noastră va întâlni vineri, de la ora 17.30, pe stadionul Nicolae Dobrin pe Chindia Târgovişte, una dintre formaţiile din eşalonul secund care aspiră la promovarea în Liga I. Punctele puse în joc sunt foarte importante pentru cele două combatante care vor să rămână aproape de locurile promovabile.

Alb-violeţii nu au moralul foarte bun după eşecul din runda precedentă, din deplasarea de la Metaloglobus Bucureşti, în timp ce dâmboviţenii sunt pe cai mari după succesul de pe propriul teren cu Aerostar Bacău. Disputa dintre cele argeşeni şi târgovişteni contează pentru runda cu numărul 23 din Liga 2 Casa Pariurilor. Piteştenii ocupă locul 6, cu 41 de puncte, iar dâmboviţenii se situează pe locul 5, cu 47 de puncte.

# „Nu putem anticipa vreun rezultat”

Emil Săndoi, antrenorul lui FC Argeş este convins că jucătorii săi au capacitatea de a trece de acest adversar incomod: „Mi-aş dori să nu mai avem atât de mult ghinion ca în unele meciuri. Bineînţeles că va fi un meci greu, mi-aş dori să câştige echipa mai bună. Este un derby, se întâlnesc două echipe fruntaşe şi este greu să anticipăm un rezultat. Târgovişte este o formaţie foarte bună, a demonstrat acest lucru şi în turul campionatului, are omogenitate, iar în această pauză precompetiţională a făcut transferuri importante. Dacă în tur nu aveau prea multe soluţii, acum au o echipă valoric şi numeric mai mare, ceea ce este esenţial pentru o echipă pe parcursul unui campionat. Eu am încredere deplină în elevii mei. Trebuie să fim mai atenţi în unele momente ale jocului şi mai inspiraţi al finalizare. În ceea ce priveşte partida de vineri, nu există o favorită clară. Am zice că ar fi Chindia Târgovişte, dacă ar fi să ţinem cont de faptul că a jucat barajul de promovare la finalul sezonului trecut. Dar noi nu vom pleca de pe poziţia a doua. Să nu uităm că am obţinut victorii importante de-a lungul acestui sezon, dar şi în precedentul: cu Clinceni, Universitatea Cluj, Petrolul. Am întrerupt seria de invincibilitate a echipei Dunărea Călăraşi”.

#”Fotbalul este imprevizibil”

Tehnicianul grupării din Trivale are încredere în potenţialul echipei sale: „Vom da totul în meciul de vineri şi sperăm ca la final să fim învingători. Vom întâlni una dintre cele mai bune echipe ale campionatului. Sper la un joc spectaculos, plăcut ochiului. Există calitate în ambele formaţii, se vor întâlni două dintre cele mai disciplinate grupări din Liga 2. Este foarte important să rămânem concentraţi pe tot parcursul jocului. Avem doi jucători incerţi, Stan şi Enceanu, dar ceilalţi sunt apţi. Întreg lotul s-a pregătit foarte bine în perioada de pregătire, dovadă sunt şi rezultatele pe care le-am înregistrat. După eşecul din meciul cu Metaglobus Bucureşti, există o doză de supărare în rândul nostru, dar accidente de acest gen vor mai apărea. Ar fi îngrijorător dacă nu am fi afectaţi după un insucces. Acesta e fotbalul, imprevizibil, nu trebuie să facem înmormântare după un eşec, şi nici nuntă după ce câştigăm. Am avut posesie foarte mare în jocul de la Metaloglobus, dar tabela a fost la final în defavoarea noastră. Să analizăm jocul echipei, pentru că atunci când ai un joc consistent, ai speranţe pentru viitor. Când jocul nu merge, este normal să-ţi faci probleme. Avem o frustrare că nu ne-am întors victorioşi de la Metaloglobus” a spus Săndoi la conferinţa de presă premergătoare partidei cu Chindia.