FC Argeș 2, în seria a IV-a a Ligii a III-a

FRF a stabilit luni componenţa celor zece serii ale Ligii a III-a. Noul sezon competițional va avea la start 100 de participante care au fost împărțite în zece serii a câte zece competitoare, la fel ca și în ediția 2020-2021, una desfășurată în condiții de pandemie. 

FC Argeș 2 va evolua în seria a IV-a alături de formații din București, Ilfov, Dâmbovița și Argeș. Marţi, 17 august, de la ora 12.00, va avea loc tragerea la sorţi a programului meciurilor. Startul noului sezon competițional este programat pe 26 august. Constantin Schumacher, antrenorul FC Argeș 2, și-a fixat ca obiectiv șlefuirea și promovarea tinerilor talentați la echipa de seniori a clubului nostru.

Componența seriei a IV-a: 


CS Real Bradu, SC Fotbal Club FCSB SA 2, AFC Progresul 1944 Spartac, ACS Unirea Bascov, CS Tunari, SC Dinamo 1948 SA 2, CSM Flacăra Moreni, Fotbal Club Rapid 2, Academica Clinceni 2, FC Argeş 2.

Cum se va desfășura campionatul


Federația Română de Fotbal a decis ca noua ediția a Ligii 3 să se dispute în trei faze.
În Faza I are loc sezonul regular, 10 serii, cu 10 echipe fiecare, cu meciuri tur-retur, rezultând un total de 18 etape, adică 18 meciuri de fiecare formație.
Faza a II-a este numită partea de campionat în care în fiecare serie se va disputa un play-off, între primele patru clasate, și un play-out, între celelalte șase echipe din clasament.
Play-off-ul se va juca în format tur-retur-tur, cu un total de 9 etape (pe baza tabelei Berger de 4). Play-out-ul se va juca în format tur-retur, 10 etape (pe baza tabelei Berger de 6).
Locul ocupat de fiecare echipă în clasamentul final al sezonului regular va da ordinea la stabilirea meciurilor pentru play-off, respectiv play-out. Locul 1 în sezonul regular este poziția 1 în play-off, respectiv locul 5 în sezonul regular este poziția 1 în play-out, ș.a.m.d.
După încheierea Fazei a II-a se trece la ultima partea de campionat. În Faza a III-a vor participa doar primele două clasate din play-off-uri, 20 de echipe în total. Se vor disputa două runde de baraj, exact cum a avut loc și în ediția trecută.
În runda semifinală – cele 20 de echipe vor fi împerecheate în zece dueluri în dublă manșă. De această dată, nu se va mai trage la sorți pentru stabilirea primei echipe gazdă, ci echipele de pe locurile 1 vor fi gazde în manșa retur.

Ordinea desfășurării meciurilor din runda semifinală a barajelor de promovare în Liga 2:


B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
B3: Locul 1, Seria 3 v Locul 2, Seria 4
B4: Locul 1, Seria 4 v Locul 2, Seria 3
B5: Locul 1, Seria 5 v Locul 2, Seria 6
B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5
B7: Locul 1, Seria 7 v Locul 2, Seria 8
B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7
B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10
B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9
Ulterior, cele zece câștigătoare ale primei runde vor fi împerecheate în cinci dueluri ce vor fi decise în dublă manșă. De această dată însă, gazda meciului tur va fi decisă prin tragere la sorți.

Meciurile din runda finală a barajelor de promovare în Liga 2:


Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10
Cele cinci învingătoare ale rundei finale vor promova în sezonul 2022-2023 de Liga 2.

Retrogradează direct 21 de echipe


În ceea ce privește retrogradarea, cele mai slabe clasate nu vor mai disputa baraje de menținere cu echipele campioane de Liga 4. Vor retrograda direct ultimele două clasate din play-out-ul fiecărei serii împreună cu echipa de pe locul 4 din play-out cu cea mai slabă linie de clasament. În total vor retrograda în Liga 4 21 de echipe și vor promova în Liga 3 cele 21 de campioane județene.