20 de alb-violeţi la reunirea lotului FC Argeş!

După o vacanţă de trei săptămâni, FC Argeş a început astăzi pregătirea pentru noul sezon competiţional. Reunirea lotului echipei noastre a avut loc la stadionul Nicolae Dobrin iar la primul antrenament condus de antrenorul Emil Săndoi au fost prezenţi 20 de jucători. Singura noutate a fost mijlocaşul Alin Buleică, fotbalist în vârstă de 27 de ani care are peste 100 de meciuri în Liga I la echipe precum Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna. La Piteşti mai sunt aşteptaţi fundaşul Costinel Gucu care şi-a terminat contractul cu CS Mioveni, dar şi Andrei Gabriel Ureche, un portar sub 21 de ani care în sezonul trecut a evoluat în Liga a II-a la Academica Clinceni.
Antrenorul Emil Săndoi a anunţat că nu va mai conta în noul sezon pe fundaşul George Cotigă, mijlocaşul Andrei David şi pe atacantul Marius Albu. Celor trei li se adaugă mijlocaşul Radu Bîrzan căruia i-a expirat împrumutul de la CS U Craiova, atacantul Constantin Stoica, aflat la final de contract cu echipa şi fundaşul Mădălin Ciucă care a cerut rezilierea contractului. Staff-ul tehnic al grupării din Trivale poartă discuţii şi cu alţi jucători de valoare care au evoluat în Liga I, însă aceştia vor fi anunţaţi în momentul când se vor perfecta actele. Antrenorul Emil Săndoi şi secundul Vali Năstase au prezentat programul de pregătire al echipei, dar şi meciurile amicale. FC Argeş va disputa în această vară 7 partide de verificare, 5 adversari fiind deja fixaţi. Cei mai tari adversari din perioada de pregătire sunt Chindia Târgovişte, echipa care a disputat barajul pentru promovarea în Liga I, FC Academica Clinceni, formaţie care a terminat sezonul precedent pe locul 6 în liga secundă şi nou-promovata în Liga a III-a, Rapid Bucureşti, care are în componenţă fotbalişti cu sute de meciuri în Liga I. Singurele partide cu semnul întrebării sunt cele cu Farul Constanţa şi Pandurii Târgu Jiu, adversar pe care piteştenii ar trebui să-l întâlnească chiar înainte de startul noului sezon. Constănţenii au cerut un răgaz până sâmbătă pentru a putea da răspunsul privind acest joc de verificare. În eventualitatea în care, FC Argeş ar urma să-i întâlnească pe gorjeni în primele etape ale turului de campionat, oficialii clubului din Trivale vor fi nevoiţi să găsească alt adversar.

# Cantonament la Curtea de Argeş
Emil Săndoi îşi doreşte să întărească lotul numai cu jucători valoroşi care să facă diferenţa : „Venim după vacanţă, o vacanţă binemeritată până la urmă pentru jucători. Nu a fost un sezon uşor. Ieri am făcut vizita medicală, iar astăzi vom face primul antrenament. Ne vom pregăti până miercuri la Piteşti, urmând ca după antrenamentul de miercuri dimineaţă să plecăm pentru o săptămână la Curtea de Argeş. Acolo vom avea câteva jocuri amicale. De pe 11 şi până pe 16 iulie vom sta la Piteşti, urmând ca de pe 17 şi până pe 22 să plecăm iarăşi la Curtea de Argeş. Cam ăsta este programul de cantonament, urmând ca acolo să avem nişte jocuri amicale, dar şi după aceea. Aşteptăm şi ţintarul pentru noul campionat. Este important şi acest aspect aspect. Porţile echipei rămân deschise pentru jucătorii de valoare. La ora actuală lui Stoica i-a expirat contractul, lui Bîrzan i-a expirat împrumutul de la Craiova şi din câte ştiu eu este şi în cantonament în Austria cu echipa mare a Universităţii. Nu ştiu exact dacă va rămâne acolo sau va fi împrumutat după cantonamentul de pregătire. Ciucă şi-a reziliat contractul. El a avut şi unele probleme de sănătate, destul de dificile. Mai avea un an de contract, dar s-a dus la club şi a cerut rezilierea fără pretenţii financiare. Mai sunt doi jucători care nu fac parte din lot pentru următorul campionat. Este vorba despre Cotigă şi David. Ei ar mai avea contract încă un an, iar conducerea clubului va discuta cu ei în funcţie de doleanţele lor şi de echipele la care vor să joace. Au fost înştiinţaţi mai demult pentru a avea timp să se intereseze, să poată să discute şi alte echipe cu ei”.

# Negocieri cu fotbalişti valoroşi şi experimentaţi
Tehnicianul a purtat negocieri cu mai mulţi fotbalişti cu experienţă care au evoluat în primul eşalon şi aşteaptă răspunsul altora în zilele următoare: „Ca nou – veniţi, deocamdată nu a semnat nimeni, însă în zilele care urmează este posibil să semneze. Este vorba despre Alin Buleică, fotbalist care a jucat destul de mult în prima ligă. A fost la Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu, Concordia Chiajna. Ar mai fi vorba despre Costinel Gugu, fundaşul central al celor de la Mioveni. În aceste zile trebuie să ajungă şi un portar sub 21 de ani care a apărat la Clinceni în campionatul trecut. În mod normal trebuie să apară în cursul zilei de astăzi şi să-şi discute problemele cu conducerea clubului. Am mai fost în contact cu mai mulţi jucători. Este vorba de Leca de la Juventus Bucureşti, Walace de la Juventus Bucureşti, Drăghici care este jucătorul Craiovei. Până la urmă ei au ales echipe de primă ligă. Leca s-a dus la Concordia Chiajna, Walace la Voluntari, iar Draghici la Sepsi Sfântu Gheorghe. Nu are rost să mai dau mai multe nume în momentul de faţă. Eu sunt convins că se vor rezolva transferurile acestor doi jucători, Buleică şi Gugu. Vom încerca în continuare să mai transferăm jucători de valoare”.

#”Nivelil ligii secunde, în creştere”
Principalul alb-violeţilor consideră că nivelul ligii secunde este în creştere, iar în acest moment nu este mare diferenţă între primele clasate din eşalonul secund şi ultimele clasate din play-out-ul Ligii I: „Până la urmă noi am fost prima echipă de sub linie. Este un lucru îmbucurător pentru fotbalul românesc că diferenţa dintre primele 3-4 clasate din Liga a II-a şi echipele din play-out-ul Ligii I nu mai este aşa de mare. Barajul care s-a dat între Voluntari şi Târgoviştea fost pe muchie de cuţit şi s-a decis la penaltyuri. Nivelul ligii a doua cred că a crescut. Echipele fruntaşe din liga a doua încep să se apropie ca valoare de echipele din play-out-ul Ligii I. Este un lucru bun pentru fotbalul românesc, nu numai pentru FC Argeş, sau echipele de Liga a II-a. Toată lumea ştia că returul este mult mai greu, dar şi noi, per total, am avut un parcurs bun, prin acest loc 4, în condiţiile în care noi suntem o nou promovată. Am folosit tot lotul de jucători pe care l-am avut la dispoziţie. Fiecare dintre ei au avut şansa să joace, unii mai mult, alţii mai puţin, unii cu rezultate mai bune, alţii cu rezultate mai puţin bune”.

# Probleme pe faza defensivă
Săndoi ştie punctele slabe ale echipei şi caută soluţii pentru rezolvarea lor: „Problemele pe care le-am avut au fost pe faza defensivă. Am făcut destul de multe greşeli individual, dar pe final de campionat, unii dintre jucători au înţeles ce ne dorim de la ei. Tofan, pe final de campionat a avut evoluţii bune, chiar foarte bune. Un jucător care nu a fost titular în a doua parte de campionat sau în debutul de campionat. Prin antrenamente şi prin discuţiile individuale, a înţeles cam ce vrem de la el şi evoluţiile lui au fost în creştere. Mai avem şi jucători cărora le-au expirat contractele şi trebuie să şi le prelungească. Vor mai veni şi alţi jucători pe care vrem să-i vedem. Nu pot să vă dau nume în momentul de faţă. Vom vedea când vom lua o decizie. Ne interesează în primul rând bunul mers al echipei şi nu se pune problema din punct de vedere individual. Este un sport de echipă. Primul obiectiv al nostru este ca echipa să aibă rezultate dintre cele mai bune şi aici jucătorii au cel mai greu cuvânt de spus prin modul în care se vor pregăti, prin evoluţiile pe care le vor avea în amicale şi în jocurile oficiale”.

Lotul prezent la reunire:
Portari: Tavi Popescu, Nicuşor Grecu
Fundaşi: Ionuţ Mihăescu, Bogdan Vişa, Dănuţ Şerbănică, Cătălin Stan, Andrei Tofan, Dorinel Oancea.
Mijlocaşi: Raul Costin, Alin Buleică, Andrei Panait, Ionuţ Şerban, Robert Grecu, Ionuţ Năstăsie, Sorin Tăbăcariu, Alin Popa.
Atacanţi: Andrei Nilă, Vasile Buhăescu, Cătălin Barbu, Mădălin Martin.

Programul meciurilor de verificare:
7 iulie – amical ACS Basarabi Curtea de Argeş
11 iulie – amical Farul Constanţa
14 iulie – amical Academica Clinceni
18 iulie – amical CS Baloteşti
20 iulie – amical Rapid Bucureşti
25 iulie – amical Chindia Târgovişte
28 iulie – amical Pandurii Târgu Jiu

Cantonamentele echipei:
4-11 iulie – cantonament Curtea de Argeş
17-21 iulie – semicantonament Curtea de Argeş

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.