FC Argeș optează pentru play-off cu înjumătățirea punctelor din clasament!

Federația Română de Fotbal a avut joi a doua videoconferință cu reprezentanții cluburilor de Liga a II-a în încercarea de a găsi cele mai bune soluții pentru reluarea antrenamentelor și a competiției.

În cadrul acestei videoconferințe, fiecare club și-a expus punctul de vedere privind recomandările din protocolul emis de Ministerul Sănătății pentru reluarea activităților sportive. Poziția clubului FC Argeș în cadrul discuțiilor avute cu FRF a fost susținută de Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al grupării din Trivale.

#”Multe recomandări sunt greu de pus în practică”
Mihai Foamete, președintele Comitetului Director al clubului FC Argeș, a prezentat pentru cotidianul Curierul zilei punctul de vedere al alb-violeților față de recomandările din acest protocol: ”Am citit cu mare atenție recomandările din acest protocol și putem spune cu certitudine că unele dintre aceste recomandări sunt foarte greu de pus în practică. Un prim exemplu ar fi băgarea în izolare a sportivilor pentru o perioadă de 14 zile înainte de începerea antrenamentelor. Oricum ei vin după o izolare de două luni și nu văd logica acestei cerințe. Al doilea lucru foarte greu de îndeplinit este găsirea unui medic care să stea permanent cu sportivii pe toată durata cantonamentului de pregătire, plus perioada în care se desfășoară competiția. A treia problemă este că multe cluburi nu au baze proprii de pregătire și sunt nevoite să își țină sportivii la hoteluri în această perioadă destul de lungă. Asta înseamnă costuri suplimentare destul de mari care nu au fost prevăzute în buget. Suntem de acord să facem testele pentru COVID-19 pentru a putea reîncepe antrenamentele. Ar mai fi și altele, dar acestea sunt cele mai importante probleme din acest protocol. A rămas ca zilele următoare președintele FRF, Răzvan Burleanu, să aibă o întâlnire cu Ministerul Sănătății pentru a reanaliza și relaxa recomandările din acel protocol. Vrem să știm clar care sunt obligațiile pe care trebuie să le îndeplinim pentru a putea începe pregătirea și competiția”.

#”Nu mai este timp pentru disputarea celor 14 etape”
Oficialul clubului alb-violet a vorbit și despre varianta agreată de FC Argeș pentru reluarea competiției la Liga a II-a: ”Noi am propus sistemul cu play-off și play-out, cu înjumătățirea punctelor din clasament. Nu suntem de acord să ni se ia cele trei puncte pe care le-am câștigat pe teren în meciul cu Sportul Snagov și nu la masa verde!. Din punctul nostru de vedere, considerăm că nu mai este timp pentru disputarea celor 14 etape care au mai rămas de jucat din acest sezon. Vrem să fie un play-off cu 8 echipe, într-o singură manșă.  Să se joace 7 meciuri după o tragere la sorți. Unele echipe pot disputa patru meciuri acasă, iar altele doar trei. Așteptăm să se stabilească clar cerințele pe care cluburile trebuie să le îndeplinească pentru a-și putea relua antrenamentele. Oricum în săptămâna care urmează vom ști și care va fi sistemul competițional ales de FRF pentru reluarea competiției”.