În etapa eliminatorie a Campionatului Național U19!

În acest week-end s-a disputat ultima rundă din cadrul competițiilor naționale de juniori organizate de Federația Română de Fotbal. Din cele trei echipe ale clubului nostru angrenate în aceste întreceri, doar una a reușit să se califice în etapa următoare.

FC Argeș a învins sâmbătă, cu 6-0, pe CN Dinicu Golescu și a terminat seria a 8-a a Campionatului Național U19 pe primul loc. Cu cele 15 puncte, acumulate în cele cinci partide jucate, echipa pregătită de Robert Enache așteaptă tragerea la sorți pentru a-și afla adversarul din prima etapă eliminatorie, fază la care vor participa câștigătoarele celor 16 serii.

Calificare ratată după un rezultat cu multe semne de întrebare

Tot sâmbătă, dar în Campionatul Național U17, FC Argeș a ratat calificarea în prima fază eliminatorie, deși a câștigat cu 13-0, confruntarea cu echipa similară a CN Dinicu Golescu. Acest scor nu a fost însă de ajuns pentru formația pregătită de antrenorul Daniel Nicolae Ghiță pentru a termina grupa pe primul loc. Cu cele 11 puncte acumulate, în cinci etape, alb-violeții au terminat pe locul 2, la egalitate de puncte cu liderul LPS Viitorul Pitești, formație care în această etapă a învins cu un neverosimil 28-0 pe ACS Viitorul Argeş Alexandru Duminică!. Victoria celor de la LPS Pitești lasă loc de multe comentarii și interpretări, având în vedere faptul că 26 de goluri au fost înscrise în repriza secundă!. Cu rezultatul din meciul direct, 1-1, dar şi cu un golaveraj mai bun decât al alb-violeților, 40-7, față de 37-4, LPS Viitorul Pitești și-a asigurat prezența în prima fază eliminatorie a Campionatului Național Under 17.

Fără victorie în Liga Elitelor U16

În Liga Elitelor Under 16, FC Argeș a terminat seria a cincea pe ultimul loc. Echipa pregătită de Cătălin Oprea a suferit înfrângeri cu Universitatea Craiova, FCSB, Academia de Fotbal Gică Popescu, Progresul Spartac București și LPS Viitorul Pitești. În faza următoare a acestei competiții va merge Universitatea Craiova care a terminat grupa pe primul loc, cu 13 puncte, cu unul mai mult decât FCSB, ocupanta locului secund. Trebuie precizat faptul că FC Argeș Under 16 a aliniat la startul acestei întreceri o echipă formată din jucători mai mici cu un an ca vârstă decât celelalte cinci competitoare. Chiar dacă nu au reușit nici o victorie, participarea în Liga Elitelor a fost o experiență utilă pentru juniorii echipei noastre.