Florentin Petre: „Am întâlnit unul din cei mai buni adversari!”

Florentin Petre, antrenorul Daciei Unirea Brăila, a pus eşecul de la Piteşti pe seama subţirimii lotului pe care îl are la dispoziţie. Tehnicianul echipei de la malul Dunării speră să primească întăriri în iarnă pentru a putea îndeplini obiectivul.
Petre îşi doreşte ca autorităţile locale să ajute financiar echipa în încercarea de a evita retrogradarea: „Echipa noastră a început cât de cât să arate un joc frumos. Am avut perioade când am jucat destul de bine. Mai avem însă foarte, foarte mult, de muncă. Am întâlnit unul dintre cei mai buni adversari din liga a doua, cu o continuitate, cu rezultate bune, cu tradiţie. Când vorbeşti de FC Argeş vorbeşti de o istorie şi de mari fotbalişti pe care i-am avut în aceşti ani de istorie. La un moment dat am sperat că nu vom pierde şi vom obţine un rezultat bun. Am avut şi două – trei ocazii de unu la unu cu portarul, dar lipsa de concentrare la finalizare, a lăsat de dorit. Când ratezi cu seninătate, adversarul la calităţile pe care le are, profită imediat de situaţie. Avem o echipă mică, cu copii mulţi, strânşi peste noapte, la începutul campionatului. Nu au o pregătire fizică foarte bună şi este greu. Au făcut nişte sacrificii foarte mari să-i strângă. Ne trebuie şi o anumită calitate de jucători. Mă refer la un nucleu de 4-5 fotbalişti cu experienţă, aşa cum aveţi şi voi”.
# „Fără bani nu poţi face performanţă”
Tehnicianul Brăilei speră să redreseze situaţia având în vedere că în 2019, Dacia Unirea sărbătoreşte centenarul: „Noi până în iarnă trebuie să ne bucurăm de fiecare moment, iar punctele să se adune acolo, ca să fim bine. Voi vorbi cu autorităţile locale să ne ajute, pentru că fără bani, nu poţi să faci performanţă!. Anul viitor se împlinesc 100 de ani de la înfiinţarea clubului. Ar fi foarte frumos să scăpăm de retrogradare şi să facem un lot bun de jucători cu care Brăila să se mândrească. Din punctul meu de vedere, Piteştiul merită echipă în Liga I” a spus antrenorul oaspeţilor după meci.