Halagian la primul meci pe banca Argeșului

Pe 29 august 1971, în etapa a doua a sezonului 1971/72, Florin Halagian debuta ca antrenor pe banca echipei noastre. Acesta îl înlocuia pe Titus Ozon, fostul mare jucător intrând în conflict cu mai mulți jucători din lotul Argeșului. Conflictul care mocnea de ceva vreme l-a făcut pe „Nas” să ia decizia de a nu se mai prezinte la antrenamente în săptămâna premergătoare meciului cu Rapid. Biroul clubului a hotărât rapid ca de pregătiri răspundă cuplul profesorilor FIorin Halagian Tănase Dima. Armeanul venea de pe banca echipei de tineret-rezerve și era susținut de Ion Barbu și Nicolae Dobrin, liderii din vestiar și totodată foștii săi colegi din perioada Dinamo Pitești. 

Iată ce relata tânărul Ovidiu Ioanițoaia, trimisul ziarului Sportul, despre partida aceea:

„Atmosferă de mare derby la Piteşti: minge aruncată din avion, buchete de flori, tribune gemând de spectatori încă de la ora prânzului, pionieri salutând sosirea echipelor, în sfârşit, două galerii zgomotoase, crezând cu disperarechiar şi cele câteva sute de suporteri coborâţi din umbra podului Grant — în şansa formaţiilor lor.

Cei care au motive de satisfacţie — încă din secunda 45 a primului minut sunt susţinătorii formatei gazdă. Boc îl agaţă pe Dobrin, lovitură liberă de la 17 metri. Jercan execută prin dreapta zidului și se face 1-0. Tribunele iau foc, în vreme ce Rapid — asemenea unui boxer trimis la podea din prima clipă — acuză lovitura, dezechilibrată și derutată. Nu trec decât 12 minute, Dobrescu evadează pe dreapta, centrează, Boc, Lupescu și Dumitru admiră traiectoria balonului şi acelaşi Jercanvenit în fuleu — reia pe jos, în fundul plasei: 2-0 pentru FC Argeș! Jocul se înteţeşte. Gazdele domină, căci Dinu nu-şi găseşte nicăieri locul, în timp ce Dumitru pare mai degrabă preocupat de paza lui Dobrin şi Rapidul cedează — fără voia sa —centrul terenului, altădată spaţiul stăpânit cu autoritate de mijlocaşii giuleşteni. Spre mijlocul reprizei, bucureştenii echilibrează confruntarea. Angelescu simte deodată gustul aventurii spre poarta lui Stan, dar Neagu — scăpat singur, perpendicular — şutează cu sete în… portarul argeşan (min. 29). Până la pauză două mari ocazii, împărţite în mod egal, Radu I reia peste bară o excelentă centrare a lui Pigulea (min.31) şi Ivan II salvează providenţial — de pe linia porţii — bomba lui Angelescu, expediată din marginea careului mare (min. 43).

Începutul reprizei secunde numai este la fel de spectaculos, toată lumea părând mulţumită. Dobrin simte parcă nevoia evitării celui mai scurt drum către poartă, preferând un dribling în plus, spre dezamăgirea improvizatului antrenor Halagian, care se agită pe tușă de mama focului. La o fază care nu anunța nimic, Rapid înscrie: Angelescu lucrează o minge pe stânga, înconjurat de mai mulţi violeţi ai lui FC Argeş, urmează o pasă înapoi spre Neagu care şutează cu violenţă, în dreapta lui Stan: 1-2 (min. 61). Frumosul spectacol de până acum începe să traverseze o perioadă de amorţeală. Piteştenii conduc ostilităţile, dar jocul lor şi-a pierdut mult din farmec şi eficacitate. După ce Radu ratează o mare ocazie în min. 62, Rapidul e la un pas de egalare, dar mingea pornită ca o ghiulea din bocancul lui Dumitru — min. 70 — izbește bara. Cu opt minute înainte de final, o nouă pată de culoare pe paleta acestui meci zbuciumat, penalty pentru gazde la un fault comis de Boc asupra lui Dobrin. Delir în tribune, dar Dobrin trage direct în braţele lui Răducanu.”

Stadion 1 Mai: timp frumos, teren bun. Spectatori: peste 16 000 (capacitatea stadionului 15 600). Au înscris: Radu Jercan (min. 1 şi 13), şi Sandu Neagu (min. 61)

Raportul şuturilor la poartă: 21—14 (pe spaţiul porţii: 16—9); raport de cornere: 11—9.

FC ARGEŞ: Stan 8, Pigulea 8, Olteanu 7, Vlad 7, Ivan II 7, Prepurgel 6, Popescu 7, Dobrescu 7 (min. 72 Dumitru Emil), Radu 6, Dobrin 7, Jercan 8.

RAPID: Răducanu 7, Pop 6, Boc 6, Lupescu 6, Muşat 6, Dinu 6, Dumitru 7, Năsturescu 8 (min. 77 M. Stelian), Angelescu 7, Neagu 7, Codreanu 6 (min. 46 D. Ene 6).

A arbitrat N. Cursaru ajutat la linie cu greşeli (în aprecierea ofsaidului) de M. Marinoiu şi N. Moroianu (toţi din Ploieşti). Trofeul Petschovschi: 9. La tineret-rezerve: FC Argeş 1-1 Rapid (1—0)