La 3 puncte de podium!

FC Argeş – Pandurii Târgu Jiu 3-1(1-1).
Au marcat: Buhăescu(min.12 penalty, min.66), Nilă(min.74) / Tudoran(min.19)

FC Argeş a terminat anul 2018 cu o victorie care îi apropie pe alb-violeţi de podiumul ligii secunde. Echipa noastră s-a impus cu 3-1, în confruntarea de vineri seară, de pe propriul teren, cu Pandurii Târgu Jiu, o echipă destul de incomodă pentru toate pretendentele la promovarea în Liga I. În urma acestui succes, piteştenii au terminat anul 2018 pe locul 6, cu cele 41 de puncte acumulate în 21 de etape. Alb-violeţii s-au apropiat la doar 4 puncte de Petrolul Ploieşti, ocupanta ultimei trepte a podiumului.


Disputa dintre argeşeni şi gorjeni a fost una plăcută ochiului, cu ocazii de ambele părţi, dar şi cu ratări monumentale!. Alb-violeţii au început bine partida şi au deschis scorul după doar 12 minute, în urma unui penalty scos de Cătălin Barbu şi transformat de Vasile Buhăescu. Bucuria echipei noastre nu a durat decât 7 minute pentru că Pandurii a restabilit egalitatea prin Tudoran, care a profitat de o gafă a defensivei piteştene şi l-a învins pe Tavi Popescu, cu un şut de la marginea careului. Până la pauză, băieţii noştri au încercat să se desprindă pe tabelă, însă Vasile Gheorghe, Şerban, Hreniuc şi Şerbănică nu au fost inspiraţi în faţa porţii adverse. După revenirea de la cabine, FC Argeş a preluat conducerea pe tabelă cu 25 de minute înainte de final. Buhăescu a realizat dubla după o gafă a portarului Cotolan care a scăpat printre mâini mingea în urma unui şut de la 20 m. Nou-intratul Andrei Nilă a risipit emoţiile celor 500 de spectatori prezenţi la acest joc după ce a trimis în plasă o lovitură de colţ, executată ca la carte de Şerban. Şi după marcarea celui de-al treilea gol alb-violeţii au menţinut constantă presiunea pusă pe adversar, însă Nilă şi Buhăescu nu au mai reuşit să-l învingă pe Cotolan din poziţii destul de bune.

Caseta tehnică:

FC Argeş: Popescu – Tofan, Hreniuc, Gugu, Turda – Şerbănică, Şerban(min.76 Stan), Raul Costin(min.69 Panait), Vasile Gheorghe(min.56 Nilă) – Cătălin Barbu, Buhăescu. Antrenor: Emil Săndoi.
Pandurii: Cotolan – Şendroiu, Ciobanu, Draca, Vasilescu – Raiciu, Cenaj(min.76 Trancă), Al. Vodă – Tudoran, Nsiah(min.86 Roşoveanu), Blejdea(min.76 Patrick Popescu). Antrenor: Adrian Bogoi.
Arbitri: Rareş Vidican(Satu Mare), Raul Ghiciulescu(Lugoj), Andrei Chiţoiu Nicolae(Timişoara).
Arbitru de rezervă: Sergiu Anton(Bucureşti).Observatori: Marian Deaconu(Ploieşti), Emil Tudor(Târgovişte).                                   
Stadion: Nicolae Dobrin. Spectatori 500