Managerul Nicolae Dică, prezentat oficial!

La câteva zile după ce a fost instalat în funcţia de manager general a clubului FC Argeş, Nicolae Dică a fost prezentat oficial astăzi după-amiază în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la stadionul Nicolae Dobrin. Prezentarea oficialului argeşean a fost făcută de către Dragoş Şerban, directorul executiv al clubului FC Argeş. Dică a semnat un contract pe 3 ani cu echipa fanion a judeţului şi are ca obiectiv promovarea în Liga I. La această conferinţă de presă, Dică a dezvăluit motivele care l-au făcut să revină la echipa Piteştiului pe care acum trei sezoane a promovat-o în liga secundă, a detaliat programul de pregătire şi a vorbit despre campania de achiziţii.

#”Am venit aici cu sufletul!”

Managerul general al grupării din Trivale a explicat de ce a ales Piteştiul: „A fost o decizie grea pentru mine. Am decis cu inima, am vrut să vin acasă, să dau acestui club şi acestui oraş ceea ce mi-au oferit când eu eram doar un copil. Am venit aici cu sufletul, pentru că am avut oferte din primul eşalon şi din liga a doua. Am stat şi am analizat foarte atent, mi-am dorit enorm să antrenez această echipă. Am promovat-o în Liga 2 şi pot să spun că acest oraş merită să aibă o echipă în prima ligă. Aici am făcut primii paşi în fotbal, aici am debutat în prima ligă, de aici am debutat la echipa naţională, şi pentru mine a însemnat foarte mult acest club. Experienţa pe care am acumulat-o ca jucător, dar şi ca antrenor în această perioadă de cinci ani, încerc s-o pun în aplicare aici, la Piteşti”.

# Cantonament la Curtea de Argeş

Dică a stabilit în linii mari şi programul perioadei de pregătire: „Ne vom întâlni pe 24 iunie, atunci e programată reunirea lotului. Ne vom antrena două săptămâni la Piteşti, apoi o să mergem 12 zile la Curtea de Argeş, după care vom reveni acasă şi ne vom pregăti pentru începerea sezonului. În ceea ce priveşte jocurile amicale, suntem în căutarea adversarilor. Deja am adus jucători, 3 de la Pandurii. I-am urmărit în ultimii doi ani, mai ales pe Blejdea şi pe Brânzan, i-am monitorizat. Sunt născuţi în 96, sunt de viitor. Încă nu şi-au spus ultimul cuvând în fotbal, pot mult mai mult, dar trebuie să muncească enorm. Dănescu este un jucător născut 2000, l-am urmărit la Pandurii, e un copil care poate creşte, are potential, dar doar de el depinde!. Am ales să-l aduc pentru că în campionatul următor trebuie să avem doi jucători născuţi în anul 2000 în teren, în primul 11, aşa prevede regulamnetul. Cum la FC Argeş nu există niciun jucător născut în 2000, trebuie să caut să aduc 5-6 jucători care se încadrează în acest profil. Aţi văzut ce jucători am oprit din vechiul lot, sunt 9, însă este posibil ca dintre cei care au fost, să mai apară 1 sau 2, în funcţie de ce fotbalişti voi reuşi să aduc în perioada următoare”.

# Promovarea jucătorilor din propria pepinieră, o prioritate

Managerul clubului alb-violet vrea să pună mare accent şi pe Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi: „Vreau să mă implic şi în activitatea Centrului de Copii şi Juniori, pentru că am un regret văzând că de la Prepeliţă, FC Argeş nu a mai dat niciun jucător echipelor din Bucureşti. Vreau să conduc tot clubul. În fiecare an FC Argeş dădea câte un jucător fotbalului din Bucureşti. Va fi mult de muncă, ştiu acest lucru, m-am înhămat, îmi place să muncesc şi vreau să reuşesc. Mi-am propus să conduc tot clubul. Obiectivele mele în aceşti 3 ani de contract este să reuşesc să duc echipa în prima ligă, să reuşim să aducem la prima echipă 7-8 jucători din pepiniera proprie. Acum sunt focusat pe echipa mare, ce jucători trebuie să mai aduc, apoi mă voi orienta către Centrul de Copii şi Juniori. Ei oricum sunt în vacanţă acum”.

Sezon aprig disputat.
Dică spune că noul sezon al ligii secunde se anunţă mult mai puternic decât cel care s-a încheiat: „Anul acesta va fi o competiţie mult mai puternică, dacă este să ne uităm la ce echipe vor juca: Petrolul, Rapid, FC Argeş, Gloria Buzău, UTA, Călăraşi, Chiajna etc. Vor fi jocuri foarte puternice”.

Vrea stranieri de valoare
Managerul grupării din Trivale nu exclude ca echipa de fotbal a Piteştiului să aibă în componenţă în noul sezon şi stranieri, însă aceştia trebuie să fie de o valoare destul de ridicată: „Am urmărit în această perioadă şi jucători din afară, dar în momentul când decid să aduc un jucător de afară, trebuie să fie de două ori mai bun decât ce avem noi. Nu aducem jucători doar de dragul de a avea străini în echipă” a spus Dică la conferinţa de prezentare.

Nouă jucători şi-au prelungit contractele
Dică a anunţat că în noul sezon competiţional se va baza şi pe o parte din jucătorii care au făcut parte din lotul cu care FC Argeş a încheiat această ediţie de campionat. Au semnat prelungirea contractelor Ionuţ Năstăsie, Vasile Buhăescu, Ionuţ Şerban, Dănuţ Şerbănică, Andrei Panait, Costinel Tofan, Bogdan Vişa, Tavi Popescu şi Dorinel Oancea. Managerul echipei din Trivale a anunţat că este posibil ca încă unul sau doi fotbalişti din actualul lot să continue şi în sezonul viitor sub comanda sa.

Întâlnire cu suporterii
Înainte de a semna cu FC Argeş, Nicolae Dică a avut o întâlnire şi cu fanii pentru a afla şi părerea acestora: „M-am întâlnit cu suporterii, eu am solicitat, am vrut să văd ceea ce îşi doresc. Mă bucur că m-au primit bine şi au fost de acord cu venirea mea. Mi-au spus că vor fi lângă echipă, le-am spus ceea ce îmi doresc eu să fac la acest club. Aşa cum le-am spus lor, vă spun şi vouă, că singur nu pot să fac minuni, doar împreună putem face ceva, eu, jucătorii, galeria, restul oamenilor care sunt iubitori de fotbal. Ca să reuşim, trebuie să ne unim cu toţii, să ducem acest club în Liga 1. Îmi doresc să facem jocuri bune, să aducem suporterii la stadion, să fim sprijiniţi de cei care iubesc fotbalul. Mi-aş dori să văd la jocurile noastre foştii jucătorii, începând cu cei care au câştigat campionatul avându-l la timonă pe domnul Florin Halagian. Nu cred că o oră şi jumătate, maxim două ore, de două ori pe lună, e un efort mare. Te relaxezi pentru a vedea echipa pe care ai iubit-o şi încă o iubeşti. Doar împreună putem reuşi”.

Se înfiinţează echipa de tineret 
Nicolae Dică a spus la conferinţa de presă că Piteştiul va avea şi o echipă de tineret, aşa cum era pe vremuri. Scopul acesteia va fi creşterea jucătorilor tineri: „O să avem şi echipa a doua care va evolua în Liga a IV-a. Îmi doresc ca acei copii care nu prind un loc în primul 18 al echipei mari, dar şi cei care sunt mai buni de la grupele 2001, 2002, 2003, să meargă la liga a patra, să se călească acolo. Din ce am urmărit, terenurile de joc sunt bune în eşalonul al patrulea. Nu mai sunt ca pe timpuri”.