Pregătire spartană la Valea Iaşiului!

De câteva zile FC Argeş a început primul stagiu de pregătire centralizată din această perioadă precompetiţională. Echipa noastră se pregăteşte de luni în cantonamentul de la Curtea de Argeş. Alb-violeţii sunt cazaţi la hotelul Posada din Curtea de Argeş care oferă condiţii foarte bune de cazare şi masă, iar antrenamentele le efectuează la baza sportivă de la Valea Iaşiului deţinută de omul de afaceri Benone Lazăr.

Piteştenii au programate zilnic câte două antrenamente, unul dimineaţa în care se pune accent pe forţă, iar celălalt, după-amiază, în care se lucrează tehnico-tactic. Prima şedinţă de pregătire se efectuează la sala de forţă, iar cea de-a doua pe un teren sintetic din cadrul bazei de la Valea Iaşiului, teren care se prezintă în condiţii foarte bune. Baza de la Valea Iaşiului are trei terenuri de iarbă şi un sintetic. Cele patru suprafeţe de joc sunt biliard, fiind chiar mai bune decât majoritatea terenurilor de joc ale echipelor de Liga I. Lângă aceste terenuri se află în construcţie şi o clădire care va avea patru etaje, fiind prevăzută cu locuri de cazare, piscină, sală de forţă, saună, cabinet medical. Piteştenii vor încheia cantonamentul sâmbătă dimineaţă, urmând ca de luni să înceapă cel de-al doilea stagiu de pregătire care se va efectua pe plan local. Startul returului este programat pe 23 februarie când FC Argeş va întîlni în deplasare pe Metaloglobus Bucureşti. Meciul dintre bucureşteni şi argeşeni va conta pentru etapaa a 22-a a Ligii 2 Casa Pariurilor şi se va disputa pe un teren sintetic. După 21 de etape disputate din această ediţie de campionat, alb-violeţii ocupă locul 6, cu 41 de puncte, cu cinci mai puţin decât liderul Sportul Snagov şi la patru în urma Petrolului Ploieşti, ocupanta locului 3.

Sanda, al treilea portar
În cantonamentul de la Curtea de Argeş, antrenorul Emil Săndoi a deplasat un lot de 28 de jucători. Printre aceştia sunt şi trei portari. Este vorba de Octavian Popescu, Nicuşor Grecu, dar şi de juniorul Eduard Sanda. Acesta are 18 ani, provine de la Centrul de Copii şi Juniori Leonte Ianovschi şi a fost adus în locul lui Andrei Ureche care s-a reîntors la Academica Clinceni. Sanda este un portar de mare perpectivă, cu reale calităţi, iar în returul campionatului va fi cel de-al treilea gooal-keper al echipei noastre.

Meci-şcoală la Valea Iaşiului
În stagiul de pregătire de la Curtea de Argeş, fotbaliştii de la FC Argeş au disputat şi un meci şcoală. Antrenorul Emil Săndoi a împărţit lotul de jucători în două echipe şi a programat un test de verificare pentru a vedea capacitatea de efort a fiecăruia şi de a pune la punct mai multe aspecte tehnico-tactrice. Tehnicianul echipei noastre s-a declarat mulţumit de randamentul elevilor săi, având în vedere că este o perioadă de acumulări iar antrenamentele fizice se efectuează la o intensitate foarte ridicată.


Sâmbătă, amical cu Real Bradu
Fotbaliştii de la FC Argeş vor încheia sâmbătă dimineaţă cantonamentul de la Curtea de Argeş. Alb-violeţii vor încheia primul stagiu de pregătire centralizată cu un amical împotriva celor de la Real Bradu, liderul Ligii a IV-a Argeş. Confruntarea dintre piteşteni şi echipa de judeţ va avea loc de la ora 11, pe terenul sintetic de la Bradu. Acest joc ar fi trebuit să se dispute sâmbăta trecută, însă a fost amânat pentru că terenul de la Bradu a fost inundat de apă.