Săndoi: „Putem fi una dintre cele mai bune echipe”

Înainte de plecarea în cantonamentul de la Curtea de Argeş, antrenorul Emil Săndoi a tras concluziile după perioada de pregătire efectuată de FC Argeş pe plan local. Principalul grupării din Trivale îşi doreşte ca echipa să se pregătească cât mai bine şi să confirme aşteptările în partea secundă a sezonului.
Cum a decurs pregătirea de la Piteşti?
-A fost cât se poate de OK. Sunt mulţumit. E adevărat că a mai fost această epidemie de gripă . Au mai fost câţiva dintre băieţi cu probleme medicale, dar în rest ne-am pregătit bine. Îmi pare rău că sâmbătă nu am reuşit să jucăm cu Real Bradu pentru că era primul amical al nostru, dar nu putem să-i expunem pe jucători la accidentări. Eforturi s-au făcut din partea celor de la Bradu ca să ne asigure condiţii, dar aţi văzut şi dumneavoastră că sunt echipe care nu pot să joace prin Antalya, dar aici în România cu acest cod galben de ploi, de ninsori!. Ne propusesem un antrenament prin joc. Aşteptăm a doua perioadă de pregătire. Luni vom merge la Curtea de Argeş pentru un cantonament centralizat. Vom sta până sâmbătă acolo. În funcţie de condiţiile atmosferice vom vedea ce jocuri putem să disputăm. Sper ca de acum încolo să putem să le disputăm pe toate, pentru că este important pentru noi ca şi pregătire şi nu neapărat ca omogenitate. În cadrul grupului avem omogenitate, dar ca pregătire ar fi fost important ca şi astăzi să jucăm. Asta este situaţia şi nu ne putem pune cu natura.
Ce aşteptări aveţi de la cantonamentul de la Curtea de Argeş? Pe ce veţi pune accent?
-Vom încerca mai multe sisteme de joc, lucru pe care l-am făcut şi în returul campionatului trecut, mai puţin în turul acestui campionat. Vom încerca şi alte sisteme de joc. Sunt sigur că putem să ne acomodăm şi la alt sistem. Va trebui ca la fiecare joc pe care îl disputăm în campionat să avem şi un plan B şi un plan C. În primul rând asta ne va interesa. Băieţii deja s-au obişnuit cu cerinţele noastre şi în continuare depinde numai de ei.
Aţi avut şi cinci juniori în pregătire. Cum s-au comportat? Sunteţi mulţumit de randamentul pe care l-au dat?
-Câţiva dintre ei vor merge cu noi la Curtea de Argeş. Din campionatul următor se schimbă regula jucătorului sub 21 de ani. O să trebuiască să fie folosiţi jucătorii născuţi în 2000 sau 2001, 2002. Încercăm să-i integrăm încă de pe acum. De asta am luat şi câţiva juniori după noi de la Centrul de Copii şi Juniori. Vrem să se obişnuiască cu pregătirea cu o echipă de senuiori. Sper să se adapteze cât mai repede. Sunt conştient că nu va fi uşor pentru ei, dar trebuie să facă eforturi şi să ţină ritmul cu ceilalţi. Echipa va avea nevoie de ei în continuare. Acum rămâne de văzut cum se vor integra pentru că tot de ei depinde acest lucru.
Mai aşteptaţi vreun jucător în următoarea perioadă?
-Noi am transferat un singur jucător, pe Florescu. Am spus de la bun început că pentru jucători de valoare, porţile echipei sunt deschise permanent. Dacă cumva pe parcurs avem posibilitatea să transferăm un jucător care ne este util şi în condiţiile pe care putem să le oferim, o vom face. Dacă nu, cred că avem un lot echilibrat şi din punct de vedere numeric, dar şi din punct de vedere al valorii individuale. Putem în continuare să fim una dintre cele mai bune echipe din liga a doua, cum am demonstrat-o în returul campionatului trecut şi în turul acestui campionat.