Prima victorie în Liga Elitelor pentru FC Argeş!

FC Argeş Under 15 a început cu dreptul Liga Elitelor. Echipa pregătită de către antrenorul Daniel Ghiţă a învins sâmbătă cu 3-0, pe propriul teren, pe CSM Slatina şi a acumulat primele puncte în clasamentul seriei 9 a Campionatului Naţional Liga Elitelor Under 15. Confruntarea dintre argeşeni şi olteni a fost dominată de la un capăt la altul de echipa noastră care în afară de cele trei goluri marcate a mai avut şi alte oportunităţi de a înscrie.
Piteştenii au deschis scorul în prima repriză în urma unui autogol, după care Mario Mitoi a majorat diferenţa pe tabelă până la pauză. Ultimul gol al lui FC Argeş a fost marcat de Robert Ene. Grupa lui Daniel Ghiţă este singura de la FC Argeş care activează în Liga Elitelor, întrecere la care participă doar cele mai bune echipe din ţară. Piteştenii participă la Under 15 cu echipa care în sezonul trecut a ajuns în primele opt pe ţară la turneul final Under 13. Jucătorii lui Ghiţă sunt mai mici cu un an decât ai celorlalte echipe cu care sînt în grupă, acest lucru nu s-a văzut în primul meci. Liga Elitelor Under 15 a fost împărţită în 16 serii în funcţie de zonele geografice ale ţării iar FC Argeş a fost repartizată în seria a 9-a din care mai fac parte CSJ Ştiinţa U Craiova, CSM Slatina, Pro Junior Craiova şi CS Atletico Roşiorii de Vede. Conform regulamentului FRF, partidele se dispută pe teren mare, 11 contra 11 jucători, durata unei reprize fiind de 35 de minute.

# „Vreau să dăm jucători la echipa mare“

Daniel Ghiţă, antrenorul echipei noastre îşi doreşte ca fotbaliştii pe care îi pregăteşte să obţină rezultate cât mai bune. „Mă aşteptam să câştigăm cu Slatina pentru că avem o echipă destul de bună. Copiii au fost receptivi la antrenamente şi la indicaţiile din timpul meciului. Îmi doresc să crească frumos, iar peste câţiva ani să dăm cât mai mulţi jucători la echipa mare. Din informaţiile pe care le am, principala contracandidată la câştigarea grupei este Pro Junior Craiova, o echipă privată. Din cele 16 grupe existente se califică mai departe doar prima clasată. Oamenii din Piteşti trebuie să ştie că jucătorii noştri sunt mai mici cu un an decât cei ai adversarilor cu care ne luptăm. La acest nivel de vârstă, un an în plus contează foarte mult atât ca experienţă, cât şi ca forţă fizică. Sper să ne descurcăm cât mai bine şi în aceste condiţii“.

FC Argeş Under 15: Vasile Jordi(portar), Ionuţ Oprea, Tudose Mario, Ene Tiberiu, Miu Marian, Drugău Daniel, Ionică Alexandru, Mitoi Mario, Ene Robert, Stancu Luca, Oprescu Gino. Pe parcurs au mai intrat Bunda Daniel, Petre Antonio, Calotă Dario, Petre Andrei, Chiriţă Augustin, Mohora Nicolae.