Săndoi: ”3 puncte foarte importante”

De partea cealaltă, Emil Săndoi, antrenorul echipei noastre, s-a declarat mulțumit de scorul final înregistrat la finalul partidei de duminică cu UTA Arad, câştigată de FC Argeş cu 2-1. Tehnicianul grupării din Trivale consideră că jucătorii săi ar fi trebuit să închidă mult mai devreme meciul.

Săndoi nu a putut conta în această confruntare pe mai mulți jucători de bază: ”Cred că a fost un meci spectaculos, făcut de două echipe preocupate să joace fotbal. În prima repriză, după ce am reușit să înscriem, am avut o fază în care puteam să decidem jocul. Am scăpat doi contra unu și Buhăescu a ratat, când putea să-i dea și pasă lui Barbu. E adevărat, după aceea și UTA și-a creat câteva ocazii, ne-am mai creat și noi și cred că, până la urmă, victoria noastră este meritată. Știam că și UTA s-a confruntat cu numeroase probleme înainte de această partidă, cu câțiva jucători suspendați și câțiva plecați de la echipă. Alte amănunte nu știu și nu vreau să comentez. Dar, și noi am avut probleme de efectiv astăzi, vreo patru jucători accidentați, încă unul s-a lovit astăzi, sperăm să nu fie grav. Până la urmă, sunt trei puncte foarte importante pentru noi, ne menținem acolo în plutonul fruntaș. Ne propunem să facem o figură frumoasă la fiecare partidă și să obținem cât mai multe puncte”, a declarat principalul echipei noastre după partida ce a încheiat runda cu numărul 17 a ligii secunde.

# ”Echipă cu mulți tineri de perspectivă”

Săndoi a lăudat și jocul adversarului: ”Și UTA a avut norocul că ne-a prins cu jucători importanți accidentați. Până la urmă, a ieșit un meci frumos și a câștigat echipa care și-a dorit mai mult. Nu contează dacă sunt juniori mulți în echipă, toți sunt jucători de Liga 2-a dacă fac parte din lot. Oricum, eu vreau să felicit echipa UTA, pe Ionuț Popa și conducerea – bineînțeles – pentru munca pe care o face. Am văzut o echipă cu foarte mulți tineri de perspectivă, știu că UTA nu degeaba a disputat două baraje de promovare în prima ligă. Au și ieșit o serie de jucători ca Man și Petre, jucători reprezentativi. Îi doresc UTA-ei și Aradului ca dintre cei care au jucat astăzi să le pe urme lui Man și Petre”, a mai spus tehnicianul alb-violeților.

#”Terenul sintetic, o problemă”

Ca și înainte de meci, Săndoi a vorbit și despre suprafața artificială de pe „Motorul”: ”Eu cred că pentru orice echipă vizitatoare, terenul sintetic este o problemă la Arad. Și mie mi-ar conveni să joc la Pitești pe un teren sintetic și adversarii care vin la noi să aibă doar două astfel de partide pe o astfel de suprafață într-un campionat. Ne-am pregătit și noi două zile pe teren sintetic pentru acest meci, mingea sare altfel decât pe gazonul natural. Mai mult, din punctul meu de vedere, acest teren de la Arad încetinește viteza balonului, când altele accelerează mingea. De aceea, îi felicit pe băieții mei pentru că s-au adaptat repede, cu toate că nu ne-am antrenat deloc pe această suprafață ca să ne acomodăm”.